Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@19:54:37 GMT

قفل بلاتکلیفی بر پروژه کلیدی طرح گردشگری سد حوضیان

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۷۲۸۵۳

قفل بلاتکلیفی بر پروژه کلیدی طرح گردشگری سد حوضیان

طرح گردشگری سد حوضیان یکی از پروژه‌های کلیدی و مهم اقتصاد مقاومتی معرفی شده لرستان است که نقش مهمی در ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی دارد اما به دلیل مشکلات همچنان به عنوان یکی از طرح‌های نیمه کاره در استان باقی مانده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از خرم‌آباد، متاسفانه با وجود پتانسیل‌های چشمگیر لرستان به دلیل کم‌توجهی و عدم مدیریت صحیح و وجود مدیران غیر‌متخصص در دستگاه‌ها، همچنان این منطقه از فراهم نبودن زیرساخت‌های مناسب و تعطیلی و نیمه‌کاره بودن پروژه‌های اقتصادی و عمرانی رنج می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معرفی بیش از ۱۱۷ پروژه کلیدی و مهم در استان

در همین رابطه سید موسی خادمی، استاندار لرستان در همان بدو ورود و پس از مطالعه و بررسی‌های انجام گرفته در خصوص ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های استان و با کسب آگاهی از پروژه‌های اقتصادی و عمرانی، برنامه خود را به عنوان برنامه‌های عملیاتی پیشبرد پروژه‌های کلیدی و مهم در جهت پیشرفت و توسعه استان به تفکیک شاخص‌هایی برای دستگاه‌های اجرایی تعریف و اعلام کرد.

وی در این برنامه ابتدا ۱۰۴ پروژه مهم و کلیدی متناسب با شرایط و ظرفیت‌های موجود، ضمن بررسی و استفاده از کارشناسان و متخصصان مشخص کرد که بعدها این طرح‌ها به بیش از ۱۱۷ پروژه افزایش یافتند.

به گفته استاندار لرستان در صورت به بهره برداری رسیدن این پروژه‌ها، شاهد تحول عظیمی در توسعه استان خواهیم بود.

خادمی در این برنامه عملیاتی یکی از اهداف کلان توسعه پایدار استان را تکیه بر بهره‌برداری از منابع طبیعی، آب، خاک، پوشش گیاهی و شرایط اقلیمی با محوریت کشاورزی و طبیعت‌گردی سازگار با محیط زیست عنوان کرده که یکی از این طرح‌های مهم اقتصاد مقاومتی در لرستان سد حوضیان است.

حوضیان از سدهای مخزنی با ظرفیت آبگیری ۳۰ میلیون متر مکعب بوده که در شهرستان الیگودرز احداث شده است.

این طرح به عنوان یکی از مهمترین پروژه‌های اقتصاد مقاومتی و پروژه‌های کلیدی و بااهمیت استاندار در برنامه‌های عملیاتی پیشرو معرفی شده که قرار بود  ۲۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی این سد طبق زمان‌بندی ارائه شده تا پایان سال ۱۳۹۸ مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار شود.

همچنین در راستای تقویت و توسعه بخش گردشگری استان به عنوان یکی از محورهای سه‌گانه توسعه طرح گردشگری سد حوضیان از دیگر پروژه‌های کلیدی و مهم در برنامه‌های عملیاتی خادمی معرفی شد که طبق برنامه‌ریزی ارائه شده قرار بود تا پایان سال ۹۸ حدود ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشد.

این طرح شامل هتل، اقامتگاه بوم‌گردی، واحدهای پذیرایی، مجموعه تفریحات آبی، فروشگاه های صنایع دستی و... است که با توجه به آماده بودن زیرساخت‌ها و شرایط اقلیمی مناسب منطقه در دستور کار کارگروه گردشگری استان قرار گرفته است.

 

تنها سدی که در بحث گردشگری مورد توجه است

با توجه به این موضوع رضا میرزایی، مدیر عامل پیشین آب منطقه‌ای لرستان که اخیرا از این سمت کنار رفته است، به خبرنگار فارس در خرم‌آباد گفت: هدف از ساخت این سد تامین ۳ هزار هکتار آب اراضی کشاورزی و مورد نیاز حوزه صنعت شهرستان الیگودرز است که باعث رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال خواهد شد.

وی ادامه داد: شبکه ۱ و ۲ این سد بر عهده شرکت آب منطقه‌ای بود که حدود ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اما به علت بسته شدن ردیف‌های اعتباری آن طبق تفاهم‌نامه‌ای بر عهده سازمان جهاد کشاورزی گذاشته شد، برای همین شبکه ۳ و ۴ این سد را آنها باید انجام دهند.

میرزایی با اشاره به بحث گردشگری سد حوضیان نیز گفت: حوضیان به خاطر شرایط مناسب اقلیمی تنها سدی بوده که در استان مورد توجه بحث گردشگری قرار گرفته است. در این خصوص سرمایه‌گذار بخش خصوصی به تازگی اعلام آمادگی کرده و امیدواریم هر چه سریع‌تر به نتیجه لازم برسد.

کندی کار به دلیل نصب نشدن تجهیزات شبکه‌های آبرسانی است

در این رابطه بهمن فریدونی، مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز با بیان اینکه احداث این سد تامین آب تا اراضی کشاورزی بر عهده وزارت نیرو و شبکه داخلی بر عهده سازمان جهاد کشاورزی است، گفت: تاکنون برای ۲۴۰۰ هکتار اراضی سد حوضیان قرارداد بسته شده که به دلیل نصب نکردن شیرآلات و تجهیزات لازم از طرف شرکت آب منطقه‌ای استان پروژه تکمیل نشده و روند کار به کندی پیش می‌رود.

وی ادامه داد: حدود ۷۰۰ هکتار آن آماده بهره‌برداری است که با قول مساعد استاندار مبنی بر استفاده از اعتبارات استانی فاز اول این پروژه که حدود ۹۰۰ هکتار است در سال جاری به بهره‌برداری خواهد رسید.

فریدونی تصریح کرد: شبکه ۳ و ۴ این پروژه که بر عهده سازمان جهاد کشاورزی گذاشته شده، به دلیل اینکه از اعتبارات ملی تامین می‌شود، مشکلی ندارد.

وی اعتبار تکمیل شبکه ۱و۲ پروژه را حدود ۳۶ میلیارد عنوان تومان عنوان کرد و افزود: تکمیل این پروژه باعث افزایش تولید، اشتغال تعدد کشت و پر بازده بودن آنها می‌شود که نقش مهمی در رونق اقتصادی و توسعه منطقه ایجاد خواهد کرد.

 

طرح گردشگری سد حوضیان در بلاتکلیفی

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان نیز با بیان اینکه در حوزه سد حوضیان چندین درخواست در بحث گردشگری مطرح شده، به خبرنگار فارس در خرم‌آباد گفت: شرکت توسعه عمران الیگودرز درخواست ۳۰ هکتار اراضی این حوزه برای مجتمع خدماتی، اقامتی، تفریحی و ورزشی را داد که در کارگروه زیربنایی نتوانست به نتیجه برسد.

اسکندر فلاحوند ادامه داد: راه و شهرسازی معتقد است که ابتدا باید طرح جامع مطالعاتی خوبی در این زمینه تهیه شود.

وی بیان کرد: شرکت عمران و ساختمان تراز پی‌ریزداده نیز درخواست ۱۲۵ هکتار از اراضی سد حوضیان را برای طرح گردشگری داده است. در این طرح میزان سرمایه‌گذاری ۲۵۰ میلیارد تومان با اشتغال‌زایی ۹۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۷۴۰ نفر به صورت غیرمستقیم پیش‌بینی شده است.

فلاحوند تصریح کرد: به منظور جلوگیری از رانت و زمین‌خواری طبق توافقنامه‌ای که بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت میراث فرهنگی منعقد شده کمیته فنی و زیربنایی استان تا ۲۰ هکتار اختیار واگذاری این اراضی را دارد و بیشتر از این مقدار باید با توافق بین این دو وزارتخانه در مرکز انجام پذیرد.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی افزود: در صورت توافق در خصوص طرح گردشگری سد حوضیان باید وزارت نیرو نیز هماهنگی‌های لازم انجام شود.

قرار بود در این گزارش نظر فرماندار شهرستان الیگودرز نیز آورده شود، اما علی‌رغم پیگیری‌های به عمل آمده،متاسفانه پاسخگو نبودند.

 

هم‌اکنون با گذشت بالای ۳۱ ماه از عمر دولت دوازدهم و تیم مدیریتی سید موسی خادمی استاندار لرستان، طرح آبرسانی به اراضی کشاورزی و گردشگری سد حوضیان که در برنامه‌های عملیاتی پیشبرد پروژه‌های دارای نقش کلیدی به عنوان یکی از پروژه‌های مهم معرفی شد؛ به نتیجه نرسیده است. 

طبق زمان‌بندی در برنامه‌های عملیاتی ارائه شده طرح پایاب این سد قرار بود تا پایان سال ۹۸ به بهره‌برداری برسد، اما به دلیل تامین نشدن اعتبار برای تهیه شیر آلات و تجهیزات شبکه‌های آبرسانی به اراضی تحت پوشش کشاورزی طرح مورد نظر متوقف شد تا همچنان بحث اشتغال و رونق اقتصادی آن در بلاتکلیفی بماند.

همچنین طرح گردشگری سد حوضیان که قرار بود تا پایان سال ۹۸ پیشرفت فیزیکی ۴۵ درصدی داشته باشد هنوز در مراحل ابتدایی و مشکلات واگذاری اراضی مورد نظر به سرمایه‌گذار سر می‌برد.

یادآوری می‌شود که این طرح یکی از پروژه‌های کلیدی و مهم اقتصاد مقاومتی معرفی شده که نقش مهمی در ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی دارد اما به دلیل مشکلات و موانع ذکر شده همچنان به عنوان یکی از طرح‌های نیمه کاره در استان باقی مانده است!

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: گردشگری اقتصاد مقاومتی اشتغال سد طرح گردشگری سد حوضیان برنامه های عملیاتی سازمان جهاد کشاورزی عنوان یکی اقتصاد مقاومتی اراضی کشاورزی رونق اقتصادی تا پایان سال بحث گردشگری بهره برداری منطقه ای معرفی شد بر عهده طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۲۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه قزوین- الموت در تابستان امسال به بهره برداری می‌رسد

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی اعلایی استاندار قزوین اظهار داشت: بسیاری از مشکلات بخش الموت غربی در سفر دور اول رئیس جمهور به استان قزوین در دستور کار قرار گرفته و بسیاری از آنها اجرایی و باقی مانده هم اجرایی خواهد شد.

وی افزود: برای توسعه الموت غربی در سال گذشته سه استاندار قزوین، گیلان و مازندران به همراه مدیران وزارت راه و شهرسازی از مسیر قزوین-رحیم آباد- کلاچای بازدید کردند و هر ۳ استان به همراه وزارت راه و شهرسازی مکلف شدند اعتباراتی را برای تکمیل پروژه در نظر بگیرند.

اعلایی گفت: بعد از پروژه قزوین-الموت که در اوایل تابستان امسال به بهره برداری می‌رسد بالاترین تمرکز وزارت راه پروژه قزوین-رحیم آباد-کلاچای خواهد بود که می‌تواند پیشران توسعه باشد و وزیر راه و شهرسازی هم در سفر به قزوین بر این موضوع تاکید کردند.

استاندار قزوین با بیان اینکه استان قزوین در زمینه راه مشکلات جدی دارد، اضافه کرد: استان به ویژه در راه روستایی با عقب ماندگی‌های زیادی مواجه است و موضوع پرهزینه ای هم می‌باشد ولی مجموعه مدیریتی استان تمام تلاش خود را برای برطرف شدن مشکلات انجام می‌دهد.

نماینده عالی دولت در استان با بیان اینکه موضوع راه الموت از ۲ جهت در اولویت قرار دارد، اظهار داشت: راه الموت واقعاً فضای نامناسبی دارد و بهسازی مسیر نه تنها تردد ساکنین را هموار می‌کند بلکه می‌تواند الموت را به عنوان یکی از ظرفیت‌های اقتصادی استان در زمینه گردشگری تبدیل کند و راه مناسب توسعه گردشگری را هم به همراه خواهد داشت.

وی افزود: اگر این ۲ راه جدید عملیاتی شود با حجم زیاد تردد مواجه خواهیم شد و همین موضوع به طور قطع گردشگری منطقه را بهبود خواهد بخشید.

کد خبر 6089559

دیگر خبرها

  • شهرداری ۳۰۰ میلیارد تومان در حوزه گردشگری همدان هزینه می‌کند
  • ۱۵ پروژه جدید به مجتمع گردشگری صفه افزوده شد
  • تله‌کابین می‌تواند به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • نیاز ۲۰ میلیاردی برای تکمیل شبکه آبیاری «حوضیان»
  • چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد
  • تولید ۲۵ میلیون لیتر انواع عرقیات در میمند فارس
  • پروژه قزوین- الموت در تابستان امسال به بهره برداری می‌رسد