Web Analytics Made Easy - Statcounter

هر چند ارائه بسته مالی ۱.۸۵ هزار میلیارد یورویی کمیسیون اروپا امیدها را برای کاهش فشار رکود اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا افزایش داده ولی به باور بسیاری از اقتصاددانان همچنان اعمال محرک‌های کوتاه مدت با قابلیت اثربخشی سریع توسط بانک مرکزی اروپا به عنوان یک سیاست همساز و مکمل ضروری است.

اما آنها برای تضمین موفقیت بانک مرکزی اروپا ۵ پیش‌شرط مهم مطرح کرده‌اند:

۱- افزایش خرید اوراق بدهی

اقتصاددانان انتظار دارند که برنامه خرید اضطراری اوراق بدهی بانک مرکزی اروپا که در حال حاضر ۷۵۰ میلیارد یورو است، ۵۰۰ میلیارد یوروی دیگر افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲- کاهش فشار بر بانک مرکزی اروپا

بانک مرکزی اروپا از دیر باز خواستار حمایت بیشتر دولت‌های اروپایی از رشد اقتصادی این اتحادیه بوده و اینک تصویب طرح پیشنهادی کمیسیون توسط پارلمان و دولت‌های اروپایی می‌تواند ضمن کاهش فشارها بر بانک مرکزی اروپا، این نهادی پولی را برای حمایت از اوراق قرضه چندملیتی منتشر شده توسط اتحادیه اروپا ترغیب کند.

۳- خرید اوراق قرضه شرکت‌ها

بسیاری از شرکت‌ها در طول دوران شیوع ویروس کرونا رتبه اعتباری خود را برای سرمایه‌گذاری از دست داده‌اند و بانک مرکزی اروپا برای نجات آنها و بر خلاف میل خود باید بخشی از اوراق قرضه منتشر شده توسط آنها را خریداری کند.

  ۴- تمرکز بیشتر بر روی نرخ تورم

کریستین لاگارد ، رئیس بانک مرکزی اروپا پیش‌بینی کرده که رشد اقتصادی منطقه یورو در سال جاری میلادی بین ۸ تا ۱۲ درصد کاهش یابد. پیش‌بینی اولیه او ۵ تا ۱۲ درصد بود. با این حال او هنوز چشم‌اندازی از نرخ تورم در این منطقه ارائه نکرده، در صورتی که تضمین موفقیت اجرای برنامه محرک مالی بدون تمرکز همزمان بر رشد و تورم دشوار است.

۵- غلبه بر چالش دادگاه عالی آلمان

دادگاه قانون اساسی آلمان ماه مه گذشته با صدور حكمی بخشی از سیاست محرك پولی بانك مركزی اروپا را با عنوان برنامه خرید بخش عمومی(PSPP)، مغایر با قوانین این کشور اعلام کرد. بر این اساس، بانک مرکزی اروپا تا ماه آگوست فرصت دارد تا ضمن توجیه موقعیت خود به خرید اوراق قرضه آلمان ادامه دهد و یا آن را به عنوان بخشی از سیاست تسهیل مقداری متوقف کند.

اقتصاددانان انتظار دارند بانک مرکزی اروپا بر استقلال و تعهد خود به تحقق اهداف برنامه‌های محرک پولی بیش از پیش تأکید کند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بانک مرکزی اروپا رکود کرونا کمیسیون اروپا سرمایه گذاری پارسی خبر بانک مرکزی اروپا اوراق قرضه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۸۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا

نشریه بیزینس اینسایدر در گزارشی هشدار داد که آخرین داده‌های وزارت بازرگانی آمریکا درباره اقتصاد کلان، نشان می دهد که اقتصاد این کشور ممکن است به سمت رکود تورمی حرکت کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نشریه بیزینس اینسایدر در گزارشی هشدار داد که آخرین داده‌های وزارت بازرگانی آمریکا درباره اقتصاد کلان، نشان می دهد که اقتصاد این کشور ممکن است به سمت رکود تورمی حرکت کند.

این نشریه در ادامه اضافه کرد که این داده‌های ناامید کننده حکایت از "چالش‌های سخت" پیش رو برای اقتصاد آمریکا دارد.

گزارش روز پنج‌شنبه همچنین نشان داد که تولید ناخالص داخلی این کشور با نرخ سالانه تنها 1.6 درصد در سه ماهه اول سال جاری میلادی افزایش یافته که بسیار کمتر از پیش‌بینی‌های 2.5 درصدی است.

ترامپ: اقتصاد آمریکا طی یک سال آینده سقوط می‌کندپیش بینی وارد شدن اقتصاد آمریکا به رکود در 2024

رشد کندتر از حد انتظار اقتصاد آمریکا به دنبال افزایش 3.4 درصدی ثبت شده در اکتبر تا دسامبر 2023 و 4.9 درصدی در سه ماهه قبل از آن رخ داده است.

دیوید دونابدیان، مدیر ارشد سرمایه گذاری در بانک سی‌آی‌بی‌سی، به این رسانه گفت: این گزارش بدترین حالت ممکن بود (چراکه) رشد کندتر از حد انتظار همراه با تورم بالاتر از حد انتظار رخ می‌دهد.

بر اساس این گزارش، رشد ضعیف اقتصاد و افزایش قیمت‌های مصرف‌کننده نشانه‌های بارز رکود تورمی است که با کندی اقتصادی و افزایش تورم در یک دوره زمانی طولانی مشخص می‌شود.

ایالات متحده آخرین بار در دهه 1970 دچار رکود تورمی شد، زمانی که با سقوط اقتصاد، تورم دو رقمی رخ داد. سیاستگذاران این کشور با افزایش نرخ بهره بانکی تا 20 درصد به این رکود تورمی واکنش نشان دادند و قیمت ها را کاهش دادند اما اقتصاد را وارد رکود عمیق‌تری کردند.

در ماه مارس، فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) از افزایش نرخ بهره صرف نظر کرد و آن را بین محدوده هدف 5.25 تا 5.5 درصد بدون تغییر باقی گذاشت. نشست بعدی کمیته بازار آزاد فدرال رزرو در اول ماه مه برنامه ریزی شده است.

در عین حال، شاخص قیمت هزینه‌های مصرف شخصی، که توسط فدرال رزرو به عنوان معیار کلیدی تورم استفاده می‌شود، با سرعت سالانه 3.4 درصد افزایش یافت که بیشترین جهش را در یک سال گذشته نشان می‌دهد.

اداره تجزیه و تحلیل اقتصادی گزارش داد که هزینه های مصرف کننده در ایالات متحده در ژانویه تا مارس 2.5 درصد افزایش داشته است که نسبت به رشد 3.3 درصدی در سه ماهه چهارم سال 2023 و پیش بینی 3 درصدی کاهش نشان می‌دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ببینید | سیگنال مهم بانک مرکزی به قیمت دلار؛ خبرهای خوش در راه است؟
  • انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران تمدید شد
  • برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • جزییات برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • فرزین به عربستان رفت | دلیل سفر چه بود؟
  • رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی راهی عربستان شد
  • برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست