Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@20:44:15 GMT

کلیدی برای قفل ترافیک

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۵۹۹۳۸

کلیدی برای قفل ترافیک

تردد روزانه صدها خودرو در خیابان‌های شهر، عرض اندک معابر، فرسودگی ناوگان حمل و نقل عمومی و کندی جابجایی بار و مسافر از طریق آن سبب شده که ترافیک به یکی از مهم‌ترین چالش‌های مدیریت شهری تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، گِره ترافیک در شهرها هر روز کورتر و کلاف سردرگم آن هر روز بدتر می‌شود. در حقیقت شهرداری‌ها در حوزه ترافیک میراث‌دار طرح‌های ناکارآمد گذشته، رشد شتابان شهرنشینی، رعایت نشدن قواعد شهرسازی و تولید بی‌ضابطه خودرو هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قزوین نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ شهری با جمعیت افزون بر ۴۰۰ هزار نفر که ترافیک به چالش مدیریت شهری آن تبدیل شده است و هر چند هر سال طرح‌های مختلفی برای کاهش آن اجرا می‌شود، اما همچنان مسائل لاینحل زیادی در این زمینه وجود دارد.

برای بررسی بیشتر معضلات ترافیکی شهر قزوین و طرح‌های شهرداری این شهر برای کاهش این مشکلات با شیما زرآبادی‌پور، سرپرست حمل و نقل و ترافیک شهری شهرداری قزوین گفت و گویی انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید:

بیشترین مشکلات ترافیکی در کدام نقاط شهر وجود داد؟

در حال حاضر در هسته مرکزی شهر بیشترین مشکلات ترافیکی وجود دارد؛ البته وجود مراکز تجاری مانند بازار بزرگ و بافت تاریخی و سنتی و عرض کم معابر و افزایش روز افزون تعداد خودروها نیز به معضلات ترافیکی این منطقه شهری افزوده است. به منظور رفع این معضلات برنامه‌های بلندمدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدت در دستور کار شهرداری قرار دارد و برنامه‌های ترافیکی کارشناسی نیز در حال تهیه است. همچنین دروازه‌های شهر نیز به دلیل همکاری نکردن نهادهای متولی در زمینه ساماندهی وسایل نقلیه و توقف خودروهای کرایه شهرهای اطراف در مناطقی مانند تقاطع ۲۲ بهمن نیز با مشکلات ترافیکی مواجه است در حالی که این وسایل باید در پایانه‌های مربوطه تردد کنند. در مجموع برای ساماندهی نقاط دارای مشکلات ترافیکی، همکاری بیشتر پلیس مورد انتظار است.

بخشی از معضلات ترافیکی شهر مربوط به پایانه‌های شهری است، آیا برنامه‌ای برای ساماندهی این مراکز در دست اقدام دارید؟

بله؛ بهره‌برداری از سایت هشت هزار مترمربعی تعمیرگاهی با هدف ارائه این خدمات به ناوگان حمل و نقل درون‌شهری و راه‌اندازی اتوماسیون حمل‌ونقل بار جزو برنامه‌های امسال است. امسال طرح بهسازی پایانه‌های شهری از جمله "پایانه آزادگان با هدف بهره‌برداری مفید و بهینه از پایانه‌های موجود و گسترش پایانه‌های برون‌شهری در راستای ساماندهی و خدمات‌رسانی بهتر به مسافران اجرا می‌شود. همچنین بهسازی جایگاه‌های عرضه گاز طبیعی و تکمیل تابلوهای راهنمای مسیرهای درون‌شهری نیز انجام می‌شود.

پروژه‌های نیمه تمام به افزایش مشکلات ترافیکی منجر می‌شود، آیا در قزوین نیز اینگونه طرح‌ها وجود دارد و آیا در سال ۹۹ برنامه‌ای برای تکمیل آن‌ها وجود دارد؟

در خصوص طرح‌های ترافیکی نیمه‌تمام سطح شهر می‌توان به تکمیل اهداف و طرح‌های تعیین شده در طرح جامع حمل‌ونقل و ترافیک اشاره کرد که ایجاد خطوط ویژه اتوبوسرانی، تکمیل شبکه دوچرخه، تکمیل شبکه معابر و خروج تاکسی‌های فرسوده پیکان از جمله آنها است. پروژه‌های زیادی در این معاونت در دست اجرا است که آغاز اجرا یا تکمیل آن‌ها نیازمند تأمین اعتبار است.

در سال ۹۸ چه طرح‌هایی برای کاهش معضلات ترافیکی قزوین انجام شد؟

احداث ۵۰ کیلومتر مسیر دوچرخه‌سواری در قزوین بر اساس طرح جامع ترافیک، افزودن ۲۰ دستگاه مینی‌بوس جدید به ناوگان حمل‌ونقل عمومی و بازسازی ۲۵ دستگاه اتوبوس از ناوگان اتوبوسرانی احداث پیاده‌راه سبزه‌میدان، توسعه دوربین‌های نظارتی و هوشمندسازی ۸۵ درصد از ۴۵ چراغ راهنمایی فعال در سطح شهر که منجر به کاهش ۱۳ درصدی آلودگی هوا شده است و شناسایی نقاط حادثه‌خیز سطح شهر با همکاری پلیس راهنمایی و رانندگی از مهم‌ترین طرح‌ها و پروژه‌های ترافیکی اجرا شده در سال گذشته بوده است.

هوشمند سازی شهری از راهکارهای علمی در کاهش ترافیک است، در این زمینه چه کارهای در شهر قزوین انجام شده است؟

استفاده از فناوری اطلاعات و تجهیزات ITS در سیستم‌های زیرمجموعه و مرتبط با کنترل ترافیک از قبیل معاینه فنی خودرو، تاکسیرانی، اتوبوسرانی و نظایر آن در راستای زمینه‌سازی برای ایجاد شهر هوشمند از اهداف معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قزوین است؛ البته تاکنون طرح‌های بازسازی و بهسازی ناوگان اتوبوسرانی، اصلاح خطوط در راستای افزایش بهره‌وری، راه‌اندازی مرکز شماره دو معاینه فنی خودرو و برون‌سپاری بخشی از فعالیت‌های سازمان‌ها و استفاده از مشارکت بخش خصوصی انجام شده است.

مهم‌ترین پروژه‌های ترافیکی شهرداری قزوین در سال ۹۹ چیست؟

اجرای طرح جامع پایش و کاهش تلفات انسانی در تصادفات در دستور کار قرار دارد. همچنین توسعه ناوگان حمل‌ونقل همگانی پاک مبتنی بر توسعه عدالت اجتماعی و تسهیل دسترسی همه شهروندان به امکانات این ناوگان جزو برنامه‌های اصلی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری قزوین است. توجه به قانون‌مداری و حفظ محیط زیست، اجرای طرح‌های آرام‌سازی ترافیکی و اصلاح هندسی معابر و مسیرهای شهری نیز جزو اولویت‌های کاری مدیریت شهری در حوزه حمل و نقل و ترافیک است. برنامه‌ریزی برای مهندسی ترافیک، ایمن‌سازی و رفع نقاط حادثه‌خیز شهری و اجرای طرح‌های آموزش شهروندی به ویژه برای دانش‌آموزان با هماهنگی آموزش‌وپرورش انجام خواهد شد.

کد خبر 432061

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهروند حقوق شهروندی مشارکت شهروندان فرهنگ شهروندی آموزش شهروندی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مشکلات ترافیکی معضلات ترافیکی شهرداری قزوین نقل و ترافیک ناوگان حمل حمل و نقل حمل ونقل طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۹۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه ۱۰۰۰ میلیاردی چالوس تصویب شد

به گزارش خبرنگار مهر، آرش رضوی ظهر شنبه در گفت وگو باخبرنگاران با بیان این که چالوس یک شهر خطی و دارای محدودیت‌هایی است، افزود: محدودیت‌های کوه، جنگل و دریا سبب شده تا چالوس به شهر خطی تبدیل شود.

وی با عنوان این که ایجاد جاده‌های موازی از جمله راهکارهای برای برون رفت از ترافیک است، افزود: ایجاد رینگ دوم شهری از طرح‌هایی است که سبب رفع گره ترافیکی می‌شود.

وی ایجاد پیاده روی و دوچرخه سواری در کنارگذر رودخانه و ساحل را از برنامه‌های پیش روی ذکر کرد و گفت: ایجاد پل دوستی و طبیعت بین نوشهر و چالوس از جمله طرح‌های پیشنهادی در منطقه به شمار می‌رود.

رضوی ایجاد جاده‌های موازی و رینگ شهری را از جمله طرح‌ها برای رفع معضل ترافیکی خواند و گفت: اتصال پل آبنما به رادیو دریا و اتصال بلوار امام رضا به چالوس محله از دیگر طرح‌ها برای کاهش بار ترافیکی است.

رئیس شورای شهر چالوس روشنایی معابر وخیابان ها را از دیگر طرح‌های مدیریت شهری برشمرد وگفت: حدود ۵۰ میلیارد تومان برای خرید و نصب روشنایی‌ها صرف شده است.

وی با بیان این که ۳۷ کیلومتر کانال در دست ساخت است، افزود: مکانیزه کردن کانال رادیو دریای چالوس نیز در دست اقدام است.

رضوی میزان هزینه کردن برای اجرای طرح آسفالت در محلات را ۱۰۰ میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: همچنین در سال جاری خرید زمین و آماده سازی و تجهیز پارک‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس شورای شهر چالوس کشتارگاه را یکی از دغدغه‌های محلات چالوس ذکر کرد و گفت: در این دوره با احداث کشتارگاه جدید این معضل بزرگ از محله عسل سر برداشته می‌شود.

رضوی زباله را از دیگر دغدغه‌های مدیریت شهری چالوس ذکر کرد و گفت: ظرفیت نیروگاه زباله سوز نوشهر بیش از ۲۰۰ تن است و برای امحای زباله چالوس در این نیروگاه هزینه پرداخت می‌شود.

وی با بیان این که بودجه هزار و ۵۰ میلیارد تومانی شهرداری چالوس مورد تأیید هیأت تطبیق قرار گرفت، افزود: این بودجه در حوزه‌های مختلف عمرانی، جاری و غیره تدوین شده است.

وی گفت: ۲۸۰ میلیارد تومان از بودجه جاری و مابقی عمرانی است.

کد خبر 6089812

دیگر خبرها

  • سامانه ثبت تخلفات پارک خودروها در قرچک راه اندازی شد
  • حل گره‌های ترافیکی شهرکرد، دغدغه شورای ششم است
  • وضعیت ترافیک شهرستان همدان بهتر شده است
  • چاره‌اندیشی کوتاه مدت ترافیکی برای میدان سپاه قم
  • ترافیک شهر تهران آغاز شده است
  • آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های البرز/ ۹ اردیبهشت
  • بودجه ۱۰۰۰ میلیاردی چالوس تصویب شد
  • افتتاح فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال/ حل معضل بزرگ ترافیکی در غرب تهران
  • آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های البرز/ ۸ اردیبهشت
  • وضعیت ترافیکی شهر تهران در شنبه هشتم اردیبهشت ماه